Materiaal soorten

Van deze materialen kunnen wij prachtige meubels op maat maken

Massief

Hout

Wat is er nou mooier dan een natuurlijk massief houten blad! Massief hout heeft veel karakter door de nerven en vlamtekeningen. Massief hout is er in veel verschillende soorten en kwaliteiten te krijgen. U kunt kiezen uit een mooi stoer en ruig rustiek blad met mooie noesten en scheuren. Houdt u meer van strak, dan kunt u gaan voor een foutvrij blad zonder noesten of gebreken. Wij leveren onder andere deze soorten massief hout: eiken, oud eiken, kersen, noten, wenge, essen, vuren en grenen

Stoer

Steigerhout

Steigerhout heeft een mooie verouderde uitstraling. Het kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Een meubel van steigerhout is stoer en robuust. Het meubel zal nooit strak en vlak zijn aangezien de planken van steigerhout altijd bol lopen, dit zorgt voor een mooie robuuste uitstraling.

Dun

Fineer

Fineer is een dun laagje massief hout van 0,6mm – 2mm geplakt op een plaatmateriaal, vaak mdf. Twee grote voordelen van fineer zijn dat het goedkoper is als massief hout maar wel dezelfde uitstraling kan hebben en het werkt niet na. Vooral bij het maken van deurtjes is dit een groot voordeel. Fineer wordt vaak toegepast bij het maken van kasten. Dit omdat het een stuk goedkoper is als massief hout en het sneller te bewerken is. 

Strak

Plaatmateriaal

Van plaatmateriaal kan een strak meubel gemaakt worden die vervolgens geschilderd of gespoten wordt in een gewenste kleur. Multiplex wordt steeds vaker ‘onbehandeld’ gebruikt voor kastenwanden of andere meubels. Door de laagjes waaruit multiplex is opgebouwd en dan vlam in de plaat heeft het een speelse en industriele uitstraling.

Uniek

Epoxy

Er wordt nu ook met epoxy gewerkt in de meubelmakerij! Epoxy is een soort hars dat door combinatie met een lijm net zo hard wordt als beton. Epoxy kan tussen 2 schaaldelen van hout worden toegepast om zo een mooi effect en een unieke uitstraling aan je tafelblad te geven. Zo’n tafel wordt ook wel ‘rivier tafel’ genoemd. Epoxy is van zichzelf doorzichtig net als glas. Er kunnen ook kleurstoffen worden toegevoegd zodat de epoxy een kleur naar wens krijgt. Vraag naar de mogelijkheden!

Onderstel

Staal

Meubelmakerij van Ommen beschikt over een brede selectie stalen onderstellen. Ook kunnen we stalen onderstellen of frames voor kasten op maat voor u maken. De onderstellen/frames kunnen worden gelakt of in een gewenste kleur worden gepoedercoat.Standaard stalen onderstellen: Stalen X poot, stalen U poot, Stalen A poot, Stalen kruispoot en metalen matrix poot.

Shop

Steigerhouten meubelen